PREINSCRIPCIÓ I PORTES OBERTES CURS 2021 - 2021

Primer de tot, com a Associació de Famílies d’Alumnes us volem donar la benvinguda a la nostra web i a la nostra escola.

Actualment, esteu immersos en tot un procés llarg, feixuc i, de vegades, angoixant com és la tria de l’escola pel proper curs.

Les Portes Obertes són sinònim  de molta informació per tal d’escollir l’escola adient pels vostres infants però també es generen molts dubtes. Per tal de facilitar-vos la recerca d’informació, us hem preparat  les respostes a les qüestions que creiem que més es repeteixen en tot aquest procés.

Esperem que aquesta recopilació d’informació us sigui d’ajuda. Per qualsevol qüestió també podeu contactar amb nosaltres:

PORTES OBERTES VIRTUALS
Farem dues xerrades en format telemàtic (cliqueu a l’enllaç i epereu que us donin accés)
Divendres 26 de febrer a les 9:30h https://meet.google.com/ips-faxs-guo
Dimecres 10 de març a les 15h https://meet.google.com/omv-bmzw-hpy

Clica AQUÍ per conèixer més sobre el nostre projecte.

PORTES OBERTES PRESENCIALS
Oferim visites curtes (30 minuts) en grups de 10 màxim (només un membre de la família) complint les directrius de seguretat del Consorci d’Educació de Barcelona i les mesures higièniques pertinents.

Els grups estan plens però podeu enviar un mail a escolapegaso@xtec.cat per si podem oferir algun altre dia de visites
o trucar al 677465421 (de 9 a 16:30h).

PREINSCRIPCIÓ
La presentació de sol·licituds serà del 15 al 24 de març de forma telemàtica.

Podeu consultar tota la informació del procés a la web del Consorci

Un cop feta caldrà enviar el resguard de la sol·licitud per mail a escolapegaso@xtec.cat adjuntant la documentació escanejada o en fotografia visible.

DOCUMENTACIÓ
Còpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si l’alumne/a es troba en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de de Treball, Afers Socials i Famílies.
Còpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor/a o guardador/a de fet), o de la targeta de residència on consti el NIE o del passaport, si es tracta de persones estrangeres. Quan el domicili habitual al·legat no coincideixi amb el del DNI o NIE, cal fer-ho constar al correu que envieu al centre, perquè el Consorci d’Educació de Barcelona pugui fer la consulta del domicili per interoperabilitat.
Si s’escau, la documentació acreditativa dels criteris de prioritat que dónen punts (discapacitat, família nombrosa o monoparental…)

L’AFA és l’associació de famílies d’alumnes de l’escola.

El nostres objectius  són: 

 • Col·laborar en l’escola per donar suport en el seu funcionament i realitzar accions que contribueixin a la millora i la qualitat de l’ensenyament que reben els nostres infants.
 • Promoure la participació de les famílies en la comunitat educativa.
 • Ampliar els espais d’educació i socialització de l’alumnat.
 • Afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar.

L’AFA és el vincle entre l’escola i les famílies i, conjuntament, construïm una comunitat educativa forta i cohesionada.

Ens encarreguem de portar l’escola un pas més enllà, on l’escola no arriba amb els seus propis recursos.

Que oferim?

 • ACTIVITATS PER LES FAMÍLIES, per formar-nos, ajudar-nos i crear comunitat: xerrades i formacions, Tallers, Festes i celebracions, grups d’intercanvi…
 • ACTIVITATS PELS INFANTS que amplien la seva formació i ajuden a la conciliació familiar: activitats extraescolars, casals, acollida, menjador…
 • SUPORT I ACOMPANYAMENT som punt de comunicació entre l’escola i les famílies.
 • Perquè és una manera de demostrar als nostres fills i filles que ens importa la seva escola i el seu entorn més proper.
 • valors del compromís, el diàleg, la col·laboració i la responsabilitat.
 • Perquè una xarxa de famílies àmplia i organitzada té més força per defensar la qualitat educativa de l’escola i de l’entorn, i els drets dels nostres infants.

Quan un infant arriba a P3 no és només un alumne que entra a formar part de l’escola, sinó que és tota una família que amplia la rica comunitat educativa. Si nosaltres com a pares i mares ens involucrem amb l’escola en els espais que tenim per a poder fer-ho, també estem transmetent al nostre fill o filla que la seva escola és important per nosaltres.Perquè els nostres infants es sentin orgullosos i aprenguin amb l’exemple.

La quota de l’AFA és de 25€ per família i any.

Si alguna família vol formar part de l’AFA però no pot assumir la quota, pot posar-se en contacte amb la Junta per  trobar una solució (junta@afapegaso.org)

Les quotes es destinen a:

 • 60% a activitats dintre de l’horari lectiu per a tots els alumnes (Diada de l’Esport, Carnestoltes,…)
 • 20% a l’organització d’activitats, assemblees, formacions, Firem-nos, festes…
 • 10% als socis (descomptes)*
 • 10% als costos obligatoris per assegurar l’Associació (assegurances, federacions, gestió financera i LOPD)

*Les famílies associades gaudeixen de descomptes en el serveis d’acollida, casals, extraescolars, 15% en el quaderns de treball, festes, etc.

L’escola disposa de cuina pròpia per preparar els àpats de tots els infants de l’escola.

L’empresa que ho gestiona es 7 i Tria.

Tenen un projecte de menjador i de temps de lleure anomenat “Com a casa”, on es treballa l’autonomia i responsabilitat de l’alimentació dels infants.

Els infants de P3 i P4 dinen tots junts al menjador petit i P5, 1ER 2N I 3R dinen al menjador gran en el primer torn. Al segon torn, ho fan els infants de 4rt a 6é de primària.

El preu de menjador fix és de 6.33€ al dia(els mateixos dies cada setmana, mínim 3 dies). Si s’avisa al servei amb antelació  (abans de les 10h) de la no assistència de l’infant es descompta  3.39€ de l’import diari.

El preu és de 6.96€ si és fa un ús puntual.

Tenim servei d’acollida en horari de matí i de tarda, per tal de facilitar la conciliació familiar i laboral.

Servei d’acollida matinal i de tarda en horari de 7.30 a 9.00 hores i de 16.30 a 18.30 durant tots els dies lectius del curs.

Per confirmar que  es fa ús del servei s’ha de trucar a les coordinadores del servei en horari de matí fins les 10h, al telèfon: 93 408 50 13

El preus del servei, segons el temps contractat, són els següents:

PREUS SOCIS AFA

SERVEI

1/2 HORA

1 HORA

1 1/2 HORA

2 HORES

ESPORÀDIC

MATÍ

8.90€/mes

25.85€/mes

35.86€/mes

No disponible

3€/dia

TARDA

8.90€/mes

25.85€/mes

35.86€/mes

41.86€/mes

3€/dia

PREUS NO SOCIS AFA

SERVEI

1/2 HORA

1 HORA

1 1/2 HORA

2 HORES

ESPORÀDIC

MATÍ

10.28€/mes

32,15€/mes

43.69€/mes

No disponible

4€/dia

TARDA

10.28€/mes

32,15€/mes

43.69€/mes

56.55€/mes

4€/dia

Hi ha una oferta molt variada d’activitats extraescolars per a totes les edats, tan lúdiques com esportives, a partir de P3.

L’empresa que ho gestiona és 7 d’Aventura. Telèfon d’atenció  933 60 29 24 o a l’oficina (Carrer Segre 23, horari 9.30h a 14h i de 16h a 19h)

Les inscripcions es poden fer a la mateixa oficina o online.

 

MATRÍCULA per família

MATRÍCULA ESPORTS CEEB

5€ SOCIS AFA   / 20€ NO SOCIS

Un cop tancat el període de preinscripció el preu  serà de 20€ (socis i no socis)

SOCIS AFA (inclou assegurança) 15€

NO SOCIS o fora de termini (Inclou assegurança) 25€

Les extraescolars tenen diferents preus en funció de l’activitat, el temps de realització o les sessions programades per setmana. A partir de 18€.

En context de pandèmia actual, les activitats s’adapten a les restriccions i quan cal es substitueixen per activitats en grups bombolla.

La nostra escola disposa d’una amplia oferta de Casals en període de vacances escolars per tal d’ajudar a les famílies en la seva conciliació familiar i laboral.

Disposem de Casal d’Estiu,  una vegada finalitzat el curs escolar, durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre. També hi ha Casal d’Hivern ( al període de vacances de Nadal) i Casal de Primavera ( durant les vacances de setmana santa) i els dies de Lliure Disposició de  l’escola. 

L’empresa que ho gestiona es 7 d’Aventura.

Es fan tot tipus d’activitats lúdiques i esportives combinades amb sortides i excursions. El Casal es diferenciat per edats:  casal lúdic de P3 a P5; casal lúdic  de 1r a 6é i el Campus esportiu a partir de 5é juntament amb l’Institut. I són activitats  homologades dintre de la campanya d’estiu de  l’Ajuntament on les  famílies poden demanar beca.

Millores a l’escola i beneficis per a les famílies

 • Inversió en infraestructures, en equipaments per a l’Escola i aportacions econòmiques en activitats específiques dedicades als infants (diada de l’Esport, espectacle de Carnestoltes,…).
 • Recerca i acords amb llibreries per a la compra dels llibres de text (actualment els socis disposen d’un 15% de descompte a Llibreria Canales).
 • Reutilització de llibres de text i socialització de la quota de material.
 • Organització de xerrades de diferents temàtiques, tallers participatius per a pares i mares, activitats familiars, grup de tabals…

Organització de les festes de Benvinguda de P3, festa de Nadal, Rúa de Carnestoltes, sortida familiar Pegasocoa  i Festa Final de curs més la celebració a l’escola dels aniversaris comuns a tot el cicle infantil.

La nostra escola, amb més de 40 anys d’història, té un contacte molt proper amb el seu entorn. Situada entre dos barris com són La sagrera i Sant Andreu, fa que la seva participació sigui molt activa en els dos territoris.

 • Participació activa als actes i festes dels barris de La Sagrera i Sant Andreu (Firem-nos, Festes Majors i de Primavera, Carnestoltes…).
 • Implicació amb la Coordinadora d’AMPAs de Sant Andreu, Consell Escolar del Districte.
 • Escoles Feministes i Coeduca Sant Andreu.
 • Sagrera es mou